5 טיפים שימושיים לעיצוב סביבת עבודה / למידה כיפית במיוחד

share

מאז שהקורונה פרצה לחיינו ושינתה סדרי עולם… ובין אם אתם שכירים / עצמאיים… אתם מעבירים חלק משבוע העבודה שלכם (אם לא את כולו) על המחשב בפינת העבודה או בסלון, וכבר ברור לכם מעל לכל ספק שעבודה מהבית היא לא רק פריבילגיה של פרילנסרים. במיוחד עבורכם ריכזתי 5 טיפים שימושיים ביותר לעיצוב חדר העבודה הביתי (עשיתי לא מעט כאלה ב3 שנים האחרונות גם ללקוחות הבוגרים שלי וגם לילדים), אגב זה תקף גם לתלמידים שבינינו הצעירים והבוגרים. כי אם כבר עובדים מהבית – אז לעבוד בכיף!

1. הפרידו בין אזור המגורים לאזורי העבודה / הלמידה

כדי שהזמן הפרטי והמשפחתי שלכם לא ייפגע, ושתישארו מרוכזים בזמן העבודה כדאי לנקוט בשיטת "הפרד ומשול" (עד כמה שניתן, כמובן): כשאתם עובדים מהבית, חשוב שהאזור שתעבדו בו יאפשר לכם פרטיות. חדר שמוקדש כולו רק לעבודה הוא כמובן הפתרון האולטימטיבי, אך לא תמיד קיימת אופציה כזאת ולעיתים יש ליצור את ההפרדה הזאת באמצעים יותר יצירתיים: מחיצה מתקפלת, ספריה או ריצוף שונה. וגם אם כבר יש חדר עבודה אפשר לשלב אותו גם עם מיני חדר כושר קטן להעלות את הדופק.

חשוב לזרום עם השפה העיצובית של הבית. כדאי להשתמש באותם פלטת צבעים, צורות, טקסטורות חומרים ואלמנטים דקורטיביים כדי שפינת העבודה לא תבלוט ו"תציק בעין" על רקע העיצוב של שאר הבית.

2. קוראת אתכם לסדר…

אם אתם מבלים שעות רבות  בחדר העבודה, כדאי שתיערכו לישיבה ממושכת מול המחשב עם שולחן וכסא שיתאימו במיוחד לכם – ארגונומיה היא שם המשחק! בחרו כיסא נוח שידע לתת לכם את המענה מבחינה ארגונומית. כדאי גם לשקול הוספת הדום לרגליים ומגביה מסך לנוחות מרבית.

קחו בחשבון את מיקום הדלת והחלון כשאתם מתכננים את סידור הרהיטים בחדר כדי שלא יהיה שום דבר שעלול להציק לכם בזמן העבודה, כמו אור ישיר על מסך המחשב או דלת שלא נמצאת בטווח הראייה שלכם.

3. ששששקט… עובדים כאן

שמרו על השקט שלכם, כמה שיותר מרוחק מהאזורים הרועשים של הבית, ככה טוב יותר. שמרו על אקוסטיקה טובה בחדר על ידי שימוש בפרקט אקוסטי, חיפויי שעם, לבד או עץ ומוצרי טקסטיל כגון וילונות ושטיחים שיספגו את הרעשים.

שקט ויזואלי גם הוא חשוב ביותר – גם אם אתם חולקים את חדר העבודה עם בני בית נוספים, חשוב שתפנו לעצמכם מקום ייעודי לעבודה כולל מקומות אחסון לציוד שלכם. אם אפשר, פנו את חדר העבודה לחלוטין מכל מה שלא צריך להיות שם. גם אם פינת העבודה היא חלק מהסלון או חדר השינה – דאגו שלא יהיה בה שום חפץ שעלול להסיח את דעתכם (כגון  צעצועים של הילדים או ערימות כביסה וחפצים שלא קשורים לעולם העבודה שלכם).

4. שלבו אור טבעי עם תאורה נעימה

מחקרים הוכיחו כי שילוב מקורות אור טבעי עם גופי תאורה בגוון חם (אני אוהבת לבחור ללקוחות שלי גוון אור של 3000 קלווין אור חם ועוצמת וואט גבוהה של 20 וואט לפחות) יעזרו לכם להיות ערניים וממוקדים לאורך זמן מבלי להתיש את העיניים, כמו שקורה לא מעט במשרדים המוארים בפלואורסנט לבן. בנוסף, מקמו את גוף התאורה שיהיה מעליכם כדי להאיר לכם את סביבת העבודה בצורה משמעותית ומיטבית. בחדרי עבודה קטנים אני ממליצה על חיפויי קירות ורהיטים בגוון עץ בהיר כדי להגביר את אפקט האור הטבעי – השתמשו בהם ובשאר אלמנטים בהירים בחלל החדר כדי לייתר את הצורך בתאורה מלאכותית עד כמה שניתן, ולשמור על אווירה נעימה ושלווה בפינת העבודה שלכם.

5. נצלו את הקירות 

כדי לחסוך במקום ולהשאיר מרחב תנועה, אני ממליצה לתלות מדפים עליהם תאחסנו חלק מהציוד שלכם, המדפים יכולים להיות מחומרים שונים (עץ, ברזל, פורמייקה,ממוחזרים וכו')  כהמשך לשפה העיצובית של הבית וחדר העבודה. שעון, תמונה מעניינת/ ציור של הילדים, לוח מגנטי או שעם לנעיצת ממו או משפטי השראה, תמיד מומלץ כדי שיעשו לכם שמח על הלב.

דילוג לתוכן